Μας είναι ακόμα χρήσιμα τα ταξιδιωτικά γραφεία;

ταξιδιωτικα γραφεια

Πριν το διαδίκτυο έρθει στη ζωή μας όταν κάποιος ήθελα να προγραμματίσει τις διακοπές τους, το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να επισκεφτούν έναν ταξιδιωτικό πράκτορα. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας θα αναλάμβανε τα πάντα. Να βρει και να αγοράσει τα εισιτήρια των πτήσεων ή  της κρουαζιέρας, τη διαμονή σας σε οποιοδήποτε θέρετρο, το μήνα του μέλιτος σας και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων στο τομέα τότε τα ταξιδιωτικά πρακτορεία είχαν πολλοί μεγάλα κέρδη από τα πακέτα και τις προσφορές που προωθούσαν. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ήταν πάντα οι ενδιάμεσοι, αλλά παρείχαν μια δυνατή οικονομική αξία. Έβρισκαν για σένα όλες τις προσφορές που δεν μπορούσες να βρεις μόνος σου απλώς επειδή δεν υπήρχε πρόσβαση σε όσα είχαν εκείνοι.

Καθώς περνούσαν τα χρόνια και οι διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων εισιτηρίων γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς τόσο λιγότερο σημαντικοί γίνονται και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες. Όλες αυτές οι σελίδες και οι πλατφόρμες το έχουν κάνει πολύ εύκολο για εμάς τους τελικούς ταξιδιώτες να κόψουμε εντελώς την οποιαδήποτε χρήση των ταξιδιωτικών πρακτόρων και πλέον να κλείνουμε μόνοι μας τα εισιτήρια μας, να κανονίζουμε τη διαμονή μας και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να προγραμματίσουμε νωρίτερα για το ταξίδι μας. Υπάρχουν πολλές σελίδες διαθέσιμες που μας βοηθούν να βρούμε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και τα πιο οικονομικά δωμάτια σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι να θέλουμε να επισκεφτούμε. Φυσικά μη ξεχάσουμε όλα τα ταξιδιωτικά blog που μας δίνουν τις πιο έγκυρες πληροφορίες όσον αφορά το τι να δούμε και τι να κάνουμε σε κάθε μέρος που θέλουμε να πάμε. Όλες αυτές οι γνώσεις προέρχονται από μαρτυρίες άλλων ταξιδιωτών που θέλουν να μας βοηθήσουν να κάνουμε και το δικό μας ταξίδι αξέχαστο. Όλες αυτές οι διευκολύνσεις που έχουμε διαθέσιμες πλέον κάνουν πολύ μικρή τη πιθανότητα να χρειαστούμε ουσιαστικά έναν ταξιδιωτικό πράκτορα.

Οι ιστοσελίδες που απευθύνονται στον τελικό καταναλωτή μειώνουν κατά πολύ το χρόνο που θα θέλαμε για να κανονίσουμε το ταξίδι μας. Πλέον αρκούν λίγες ώρες για να έχετε προγραμματίσει όλα μόνοι σας στην εντέλεια. Και όλα είναι ακριβώς όπως τα βλέπετε στις ιστοσελίδες. Μπορείτε ακόμα να διαπραγματευτείτε και μια τιμή χρησιμοποιώντας μόνο έναν κλικ.

Ακόμα όμως παρά το ότι τα περισσότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία είναι πλέον παρελθόν από τότε που μπήκαν στη ζωή μας σελίδες όπως το TRAVELO, ακόμα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ταξιδιωτικά πρακτορεία για να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους. Στην πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ταχεία άνοδος χρήσης των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Οι γνωστοί σε όλους Millenials πλέον είναι αυτοί που τα χρησιμοποιούν περισσότερο από κάθε τι άλλο. Επίσης όσοι προγραμματίζουν ταξίδια RTW (Round The World trips) επιλέγουν να χρησιμοποιούν τις διευκολύνσεις και τις γνώσεις που προσφέρουν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμα και τώρα προσφέρουν τις καλύτερες διευκολύνσεις σε συγκεκριμένους τύπους ταξιδιών (χρησιμοποιούνται κυρίως για πολυτελείς διακοπές, εταιρικές και γενικά ομαδικά ταξίδια), όπως επίσης επειδή τα ταξίδια είναι η ειδικότητα τους και η τεχνογνωσία τους. Να αναφερθούμε επίσης στην εξοικονόμηση χρόνου που προσφέρουν, την ελάττωση οποιουδήποτε άγχους, και φυσικά την ικανότητα τους να λύνουν οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί σε όλη τη διαδικασία.

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία όπως η airtickets είναι ότι πιο χρήσιμο όταν κάνεις δαπανηρά ή πολύπλοκα ταξίδια, όταν σχεδιάζετε το μήνα του μέλιτος σας ή όταν προετοιμάζετε ένα ταξίδι για ένα μεγάλο γκρουπ ατόμων. Έχουν πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα προσφορών και εκπτώσεων που εμείς οι ίδιοι τελικοί καταναλωτές δεν έχουμε. Ειδικά όταν αφορά εκδρομές, πτήσεις υψηλού επιπέδου αλλά και κρουαζιέρες.

Σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι το να θέλεις να κλείσεις μια πτήση από την Αθήνα για την Ρώμη. Αν αυτό θέλεις τότε πολύ απλά αναζητάς τα εισιτήρια και τα κλείνεις. Φανταστείτε όμως να θέλετε να κλείσετε πτήσεις ή ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο πτήσεων για 10 άτομα όπως Αθήνα – Ρώμη – Νέα Υόρκη – Λονδίνο και επιστροφή Αθήνα. Τότε θα χρειαστείτε σίγουρα ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο όπως την Ελληνική airtickets.

Το ταξιδιωτικό γραφεία της airtickets μπορεί να προσφέρει από αεροπορικά εισιτήρια μέχρι ακτοπλοϊκά καθώς και ολόκληρες υπηρεσίες ταξιδιών. Η air tickets είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη – έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι για την επιτυχία του ταξιδιού σας, δίχως άγχος! Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες της airtickets στην σελίδα https://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/

Είναι επίσης εξαιρετικοί για ανθρώπους που δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη της διοργάνωσης ενός μεγάλου και πολύπλοκου ταξιδιού. Οι ταξιδιωτικού πράκτορες σε αυτή τη περίπτωση προσφέρουν απίστευτη ηρεμία. Τα μεταφορικά μπορεί να είναι εύκολα ή πολύπλοκα. Όπως και να έχει πάντα μας δημιουργούν πονοκέφαλο. Οι άνθρωποι θα πληρώσουν μετά χαράς οποιαδήποτε προμήθεια σε κάποιον που εμπιστεύονται και τους προσφέρει ασφάλεια, αρκεί να γλυτώσουν αυτόν τον πονοκέφαλο.

taxidiwtika grafeia Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα για σωστή καθοδήγηση από τους ειδικούς, για εξατομικευμένα ταξίδια και για να γλυτώσουμε χρόνο. Το διαδίκτυο μας έχει βοηθήσει απίστευτα να κλείσουμε μόνοι μας τα εισιτήρια μας, αλλά πλέον μαζί με αυτό έχει έρθει και η υπερβολική πληροφόρηση. Η οργάνωση ταξιδιών είναι μια χρονοβόρα ταξίδια, και δεν γνωρίζεις απόλυτα αν εκμεταλλεύεσαι πλήρως τον χρόνο των διακοπών σου ή τους μέρους που επισκέπτεσαι, ή αν ακόμα σπαταλάς όλο τον ελεύθερο χρόνο σου για να προγραμματίσεις την επόμενη μέρα των διακοπών σου.

Οι άνθρωποι χρειάζονται εμπειρίες και γνώση από πρώτο χέρι, για να αξιοποιήσουν απόλυτα και τον χρόνο των διακοπών τους αλλά και τα χρήματα που θα σπαταλήσουν. Θέλουν αυτό που θα επιλέξουν να είναι προσιτό οικονομικά αλλά να τους μείνει και αξέχαστο. Θέλουν δηλαδή κάποιον που θα έχει τη γνώση και θα τους πει ότι «αυτό δεν είναι σωστό, καλύτερα να κάνεις αυτό» και να εξηγήσουν ότι χρειάζεται για την ταξιδιωτική ασφάλιση, τι χρειάζεται για να βγάλεις διαβατήριο, αν είναι απαραίτητο να βγάλεις ταξιδιωτική βίζα όπως και πράγματα που αφορούν ήθη και έθιμα του τόπου που έχεις σκοπό να επισκεφθείς, μνημεία που πρέπει οπωσδήποτε να δεις και όλα τα απαραίτητα που θα πρέπει να κάνεις σε ένα μοναδικό ταξίδι.

Συμφωνείτε εσείς με όλα αυτά; Εμείς πάντως σίγουρα συμφωνούμε!

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι για ανθρώπους που δεν θέλουν να ξοδέψουν ώρες σε αναζητήσεις για το ταξίδι τους, για ανθρώπους που δεν ταξιδεύουν συχνά και δεν ξέρουν τις διαδικασίες ή ακόμα και ανθρώπους που ταξιδεύουν με μεγάλα γκρουπ ή με μεγάλη παρέα και είναι δύσκολη η διοργάνωση και ο συντονισμός όλως αυτών. Δε μας φαίνεται περίεργο που η  ζήτηση στον τομέα όλο και αυξάνεται, καθώς πλέον όλοι θέλουμε να κάνουμε ταξίδια που θα μείνουν στη μνήμη μας για πάντα και θα συμπεριλαμβάνουν δραστηριότητες και πολλά άλλα.

Αν έχετε σκοπό να διοργανώσετε μια κρουαζιέρα για τα γενέθλια της γιαγιάς για 15 άτομα να ξέρετε με σιγουριά πως ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο θα σας εξασφαλίσει πολύ καλύτερες τιμές από το προσπαθήσετε να διοργανώσετε μόνοι σας όλο το εγχείρημα. Πολλές φορές μπορεί να έχουν πρόσβαση και σε πιο οικονομικές τιμές ακόμα και σε αεροπορικά εισιτήρια.

Αν σχεδιάζετε το μήνα του μέλιτος σας ή ένα πολυτελές ταξίδι ή αν ακόμα σχεδιάζετε το γύρω του κόσμου για 4 άτομα, η εξειδίκευση των ταξιδιωτικών πρακτόρων στο τομέα τους κάνει τον καλύτερο σύμμαχο σας.

Σκεφτείτε τις κρουαζιέρες, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν συνεργασίες με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και για αυτό έχουν πρόσβαση σε προσφορές που εμείς μόνοι μας δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε. Στις κρουαζιέρες θα σας εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές ακόμα και την τελευταία στιγμή και επίσης θα σας εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τόπο αν κάτι πάει στραβά. Έτσι θα εξασφαλίσετε μια μοναδική εμπειρία και για εσάς αλλά και για όλους τους καλεσμένους σας σε μια κρουαζιέρα.

Αυτός είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας που μας είναι χρήσιμοι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες. Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Πολλές αεροπορικές εταιρείες και αλυσίδες ξενοδοχείων έχουν συνεργασίες με ταξιδιωτικά πρακτορεία και ότι θέμα σας παρουσιαστεί θα λυθεί άμεσα από τον πράκτορα σας.

Το μεγαλύτερο τους θετικό στοιχείο είναι αυτή η άμεση ανταπόκριση αν υπάρχει κάποια έκτακτη κατάσταση. Η σιγουριά που θα νοιώθετε όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Τώρα λοιπόν θα μας ρωτήσετε αν ξαφνικά αρχίσαμε να προτιμάμε τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και θα τα χρησιμοποιούμε σε κάθε ταξίδι μας. Κατά πάσα πιθανότητα όχι δεν θα χρησιμοποιήσουμε. Όμως η αλήθεια ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να οργανώσουμε κάποιο ταξίδι για 15 άτομα και σίγουρα δεν έχουμε πάει σε κρουαζιέρα!

Αν οργανώνετε ταξίδι στις Βερμούδες για εσάς και το ταίρι σας τότε απλώς κλείστε τα εισιτήρια σας μέσω διαδικτύου και αγοράστε έναν σχετικό οδηγό για τις βερμούδες.

Αν θέλετε να κάνετε το γύρω της Ευρώπης με σακίδιο τότε ένας ταξιδιωτικός πράκτορας θα σας πει να πάτε εκεί που πηγαίνουν όλοι. Δεν θα κάτσει να βρει για εσάς φθηνά εισιτήρια τρένου ή να σας κλείσει καλές προσφορές σε hostel. Αυτά θα πρέπει να τα κάνετε όλα μόνοι σας.

Ακόμα και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα σας πουν πως αν δεν θέλετε να προσχεδιάσετε τις δραστηριότητες που θα κάνετε στο προορισμό σας και αν θα έχετε ένα συγκεκριμένο και σφιχτό προϋπολογισμό καλό θα ήταν να κλείσετε μόνοι σας τα εισιτήρια σας.

Λοιπόν τελικά είναι χρήσιμοί οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στην εποχή μας;

Φυσικά και είναι. Όμως είναι για συγκεκριμένο τύπο ταξιδιών και σίγουρα δεν είναι για όσους από εμάς ταξιδεύουμε με ένα σακίδιο και με μικρό προϋπολογισμό. Αν οργανώνετε ταξίδι για ένα μεγάλο γκρουπ ατόμων και χρειάζεστε πολλά αεροπορικά εισιτήρια, η το μήνα του μέλιτος σας σε κάποιο εξωτικό προορισμό, κάποιο σύνθετο δρομολόγιο ή ακόμα και κάποιο πολύ ακριβό ταξίδι τότε ένας ταξιδιωτικός πράκτορας θα σας λύσει τα χέρια. Θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολα, θα σας εξασφαλίσουν πιο οικονομικές τιμές και θα είναι εκεί αν κάτι πάει στραβά. Κι εμείς αν χρειαστεί να οργανώσουμε ένα ταξίδι που εμπίπτει σε μια από αυτές τις κατηγορίες τότε σίγουρα θα επισκεφτούμε κάποιον ταξιδιωτικό πράκτορα. Ακόμα κι αν το κάνουμε μόνο για την εμπειρία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *