ΕΠΙΛΟΓΈΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΆΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑΣ

web hosting

Επιλογές για δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας

Η δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας είναι πλέον πολύ εύκολη διαδικασία.

Αν και τα προηγούμενα χρόνια το να φτιάξετε ένα website απαιτούσε κόστος και πολύ χρόνο, πλέον τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Αρκεί να γνωρίζετε τις βασικές πηγές που μπορείτε να φτιάξετε ένα δωρεάν website και να αφιερώσετε λίγο χρόνο.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν είτε με ελάχιστα χρήματα, για ένα καλύτερο και πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα είτε τελείως δωρεάν!

Σ’αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε 3 διαφορετικούς τρόπους κατασκευής ιστοσελίδας. Την κατασκευή site μέσω wordpress, την δημιουργία website μέσω online sitebuilder της TOPHOST και την δημιουργία ιστοσελίδας στην webnode – την εφαρμογή που μας δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε μια ιστοσελίδα μέσα σε ελάχιστα λεπτά, χωρίς καμία γνώση και προηγούμενη εμπειρία!

 

Κατασκευή ιστοσελίδας μέσω online sitebuilder

Η κατασκευή ιστοσελίδας μέσω sitebuilder που προσφέρουν οι εταιρείες web hosting έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Κατ’αρχήν έχετε τον πλήρη έλεγχο της ιστοσελίδας σας καθώς όλα τα αρχεία φιλοξενούνται σε δικό σας χώρο, στο πακέτο webhosting που έχετε επιλέξει.

Επίσης, αν επιλέξετε αυτήν την επιλογή μπορείτε να συνδυάσετε ένα δυναμικό ή στατικό website με εξτρά επιλογές από προγράμματα όπως blog, gallery φωτογραφιών, κ.α.

Όταν έχετε το δικό σας πακέτο hosting, έχετε άπειρες δυνατότητες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε.

Για την κατασκευή ιστοσελίαδς μέσω sitebuilder απαιτείτε η αγορά ενός πακέτου αξιόπιστου web hosting.

Στο WebHostingGreece θα βρείτε τα καλύτερα πακέτα web hosting στην Ελλάδα και όχι μόνο, που θα σας προσφέρουν αξιόπιστες επιλογές στην κατασκευή του website σας.

Η επιλογή να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα σας μέσω sitebuilder θα σας πάρει από 20 μέχρι 50 λεπτά, ανάλογα την εμπειρία που έχετε με το διαδίκτυο και τους υπολογιστές.

Αφού κάνετε την αγορά του πακέτου σας, θα λάβετε κάποιες πληροφορίες στο e-mail σας όπως στοιχεία σύνδεσης στον πίνακα ελέγχου, κωδικούς, κτλ.

Με αυτά τα στοιχεία θα συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου και έπειτα θα δείτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο που θα σας οδηγεί στον online κατασκευαστή ιστοσελίδων (sitebuilder ή web presence)

Εκεί βήμα-βήμα θα φτιάξετε την δική σας ιστοσελίδα εύκολα και άμεσα.

 

Κατασκευή ιστοσελίδας σε wordpress

Το wordpress είναι ένα cms που προσφέρει την επιλογή να κατασκευάσετε μια δυναμική ιστοσελίδα σε δικό σας χώρο.

Για να φτιάξετε μια ιστοσελίδα σε wordpress ή οποιοδήποτε άλλο cms, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα πακέτο web hosting. Στην πιο πάνω ενότητα σας δώσαμε ένα link όπου θα βρείτε τα καλύτερα πακέτα web hosting.

Η κατασκευή ιστοσελίδων σε wordpress απαιτεί κάποιες παραπάνω γνώσεις καθώς θα χρειαστεί τόσο να γίνει η εγκατάσταση του cms(που μπορεί να γίνει και αυτόματα μέσα από τον διαχειριστικό πίνακα ελέγχου της εταιρείας hosting) όσο και στην μετ΄έπειτα διαχείρισή του όπως το στήσιμο της ιστοσελίδας, η επιλογή template, οι ρυθμίσεις,κ.α.

Μια ιστοσελίδα σε wordpress μπορεί να είναι οποιοδήποτε website. Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε ένα προσωπικό blog, μια εταιρική ιστοσελίδα, μια σελίδα portfolio, κ.α.

Γενικότερα η κατασκευή ιστοσελίδας με wordpress θα σας φανεί χρήσιμη σε οτιδήποτε website θέλετε να κατασκευάσετε.

Τα βήματα για μια πετυχημένη σελίδα είναι:

  • Αγορά web hosting πακέτου φιλοξενίας
  • Εγκατάσταση και ρύθμιση του wordpress
  • Επιλογή template
  • Διαμόρφωση σελίδας όπως ρύθμιση κατηγοριών, στατικές σελίδες, αρχική σελίδα, κ.α.
  • Δημοσίευση άρθρων και περιεχομένου

 

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα σε wordpress μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα μπορείτε να την ανανεώνετε και να την ενημερώνετε εύκολα, online και γρήγορα.

 

Κατασκευή ιστοσελίδων webnode

Η webnode προσφέρει ένα καταπληκτικό online interface που σας δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα σε ελάχιστα, πραγματικά, λεπτά!

Δεν χρειάζεται να έχετε καμία γνώση προγραμματισμού ή διαδικτύου.

Απλά εισέρχεστε στην ιστοσελίδα της webnode και κάνετε την εγγραφή σας. Άμεσα, με την επιβεβαίωση του λογαριασμού σας, έχετε πρόσβαση στο online διαχειριστικό περιβάλλον της webnode όπου μπορείτε να αρχίσετε την κατασκευή του website σας.

Εκεί επιλέγεται αν θέλετε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα για επαγγελματική χρήση ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα e-shop.

Αφού ρυθμίσετε τα βασικά όπως όνομα ιστοσελίδας, τίτλος, κτλ τότε μεταβαίνετε άμεσα στην επιλογή του template – δηλαδή του σχεδίου που θα έχει η ιστοσελίδα σας.

Μόλις επιλέξετε το template που σας αρέσει, ξεκινάει η online επεξεργασία του περιεχομένου.

Όπου βλέπετε κείμενο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το δικό σας και επίσης μπορείτε να προσθέσετε ξεχωριστά κείμενο και εικόνες, όπου το επιθυμείτε εσείς.

Τέλος, φυσικά έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε εξτρά σελίδες, να ορίσετε τον τίτλο τους, να βελτιστοποιήσετε το SEO κ.α.

Το βασικό, δωρεάν πακέτο της webnode σας προσφέρει αρκετά εργαλεία για να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας και ένα δωρεάν subdomain της μορφής yoursite.webnode.gr

Αν όμως θέλετε μια επαγγελματική ιστοσελίδα που δεν θα έχει τις διαφημίσεις της webnode και επίσης θα σας ξεκλειδώσει πολλές λειτουργίες όπως να χρησιμοποιήσετε ένα domain της μορφής www.yourdomain.gr και πολλά ακόμη, τότε θα πρέπει να αναβαθμίσετε σε κάποια από τα premium πακέτα.

Η webnode φιλοξενεί εκατομμύρια ιστοσελίδες και έχει βοηθήσει χιλιάδες άπειρους webmasters να αποκτήσουν μια διαδικτυακή παρουσία και μια δωρεάν ιστοσελίδα στο ίντερνετ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *