12 συμβουλές και ιδέες για τη μείωση της ασφάλειας αυτοκινήτου που πληρώνεται!

μειωση ασφαλειας αυτοκινητου

15 συμβουλές και ιδέες για τη μείωση της ασφάλειας αυτοκινήτου που πληρώνεται! 

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ένα πάγιο έξοδο που πρέπει όλοι οι οδηγοί και ιδιοκτήτες οχημάτων να έχουν κατά νου.

Η ασφάλιση όλων των οχημάτων που κινούνται στους δημόσιους δρόμους είναι υποχρεωτική ενώ η μη ασφάλιση και τα ανασφάλιστα οχήματα, φέρνουν μεγάλα πρόστιμα και διοικητικά μπλεξίματα.

Τα καλά νέα είναι ότι τώρα μπορείτε να ασφαλίσετε την κινούμενη περιουσία σας, οικονομικά δίχως να ξοδέψετε μια περιουσία!

 

Πως μπορείτε να μειώσετε τα ασφάλιστρά σας; Δείτε εδώ 12 στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν!

 

 • Πολλά ασφαλισμένα αυτοκίνητα ή οδηγοί, οδηγούν σε μείωση των ασφαλίστρων

 

Αν έχετε πολλά αυτοκίνητα ή είστε αρκετοί οδηγοί στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία και έχετε δεσμούς (π.χ. είστε οικογένεια), τότε συνήθως οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις λόγω της ποσότητας των συμβολαίων.

Έτσι αν έχετε π.χ. 3 αυτοκίνητα να ασφαλίσετε στην οικογένειά σας, ζητήστε προσφορά και για τα 3 μαζί. Ειδικά αν τα συνδυάσετε με μια ετήσια ασφάλιση, σίγουρα θα εξοικονομήσετε δεκάδες χρήματα.

 

 • Οδηγάτε συνετά

Η συνετή, αμυντική, οδήγηση θα σας οδηγήσει σε λιγότερα λάθη και λιγότερες λάθος επιλογές στο δρόμο.

Όταν οδηγάτε συνετά και όχι με ένταση ή θυμό, μπορείτε ακόμα και να προλάβετε καταστάσεις που μπορούν να δημιουργήσουν άλλοι χρήστες του δρόμου.

Έτσι, οδηγώντας χωρίς να προκαλέσετε κάποιο ατύχημα κατά τη διάρκεια των χρόνων, η ασφαλιστική σας θα σας ανταμείψει με χαμηλότερα ασφάλιστρα και πολύ οικονομικές τιμές.

 

 • Πάρτε ένα μάθημα ή σεμινάριο από την ασφαλιστική σας εταιρεία!

Αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν δωρεάν σεμινάρια ή μαθήματα στους ασφαλισμένους τους, ώστε να μάθουν να οδηγάνε προσεκτικά και να προσέχουν όλα τα πιθανά που μπορούν να συμβούν στον δρόμο.

Κάνοντας κάποιο από τα δωρεάν σεμινάρια, η ασφαλιστική συνήθως σας επιβραβεύει με έκπτωση στο συμβόλαιο ή κάποιο voucher που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά.

 

 • Κάντε μια πολύ καλή έρευνα αγοράς

Είτε πρόκειται για καινούργιο συμβόλαιο είτε έχει έρθει η ώρα της ανανέωσης, θα πρέπει να κάνετε μια πολύ καλή έρευνα αγοράς ώστε να έχετε πάντα την καλύτερη δυνατή τιμή.

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να αλλάξετε ασφαλιστική εταιρεία, μπορεί να βρείτε χαμηλότερη τιμή σε κάποιον άλλον ασφαλιστικό πράκτορα.

Ο κάθε πράκτορας ορίζει τις δικές του τιμές και τα περιθώρια κέρδους που επιθυμεί.

Υπάρχουν ιστοσελίδες που προσφέρουν σύγκριση τιμών στην ασφάλεια αυτοκινήτου, όπως η ιστοσελίδα Asfaleies24.gr – με αυτόν τον τρόπο σας βοηθάει να βρίσκετε πάντα τη χαμηλότερη τιμή τόσο στον ασφαλιστικό πράκτορα όσο και στην ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλέξετε!

 

 • Ασφάλεια με το χιλιόμετρο

Αν δεν κάνετε πολλά χιλιόμετρα κάθε χρόνο και χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο μόνο κάθε Σαββατοκύριακο, τότε ίσως σας συμφέρει η ασφάλιση με το χιλιόμετρο.

Σε αυτήν την περίπτωση ορίζονται κάποια ετήσια χιλιόμετρα που πληρώνεται για αυτά και δεν θα πρέπει να τα ξεπεράσετε σε καμία περίπτωση.

Αυτό σας συμφέρει ιδιαίτερα αν μετακινήστε με το λεωφορείο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς γενικότερα προς τη δουλειά σας ή άλλες δραστηριότητες, αποφεύγοντας έτσι τη μαζική χρήση αυτοκινήτου.

 

 • Προσοχή στην αξία του αυτοκινήτου

Όπως είναι λογικό, ακριβότερα αυτοκίνητα κοστίζουν περισσότερο όταν έρχεται η ώρα της ασφάλισης!

Έτσι, ένα μεγάλο suv έχει πιο ακριβά ασφάλιστρα έναντι ενός μικρού αυτοκινήτου στα 1000 κυβικά.

Οι παράγοντες που αξιολογούνται από τις ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να βγάζουν τις τιμές στην ασφάλεια αυτοκινήτου είναι πάρα πολλοί, ανάμεσα στους οποίους η λιανική τιμή πώλησης του οχήματος, τα κυβικά, αν είναι σπορτ ή όχι, από ποια ηλικιακή ομάδα οδηγείται, κ.α.

 

 • Αν κάνετε μικτή, δείτε προσφορές ανάλογα την απαλλαγή

Αν κάνετε μικτή ασφάλιση, είτε επειδή το αυτοκίνητο είναι καινούργιο είτε επειδή υπάρχει χρηματοδότηση και το απαιτεί, τότε ανάλογα την απαλλαγή που θα ορίσετε, θα καθοριστούν και τα ασφαλιστικά κόμιστρα.

Κάθε ασφαλιστικό συμβόλαιο που περιλαμβάνει μικτή κάλυψη, έχει επίσης και ένα όρο που λέγεται «απαλλαγή».

Η απαλλαγή ορίζει το ποσό της ζημίας, μέχρι το οποίο καλύπτεται εσείς. Για παράδειγμα αν έχετε απαλλαγή 500€ και μια ζημιά είναι 400€ , τότε θα την καλύψετε όλη εσείς.

Αν η ζημιά είναι στα 1000€, τότε θα πληρώσετε 500€ και τα υπόλοιπα η ασφαλιστική.

Όσο πιο μικρή η απαλλαγή, τόσο μεγαλύτερα τα ασφάλιστρα ενώ όσο η απαλλαγή μεγαλώνει, τόσο μικραίνουν τα ασφάλιστρα που πρέπει να πληρώσετε.

 

 • Προσοχή στα ατυχήματα που εμπλέκεστε

Οι ασφαλιστικές έχουν έναν δικό τους «Τειρεσία» όπως στις τράπεζες.

Έτσι, σε κάθε ατύχημα που εμπλέκεστε αυτό καταγράφεται και αναλόγως το ύψος της συμμετοχής σας και αν φταίγατε ή όχι, μπορεί να έχετε αυξημένα ασφάλιστρα στην επόμενη ανανέωση.

Αυτό το σύστημα είναι άρτια συνδεδεμένο με το λεγόμενο Bonus Malus και έχει διάφορες κλάσεις.

Γι’αυτό προσοχή και προσπαθήστε να αποφεύγετε κάθε ατύχημα όταν αυτό είναι δυνατόν, οδηγώντας με σύνεση και προσοχή.

 

 • Το μέρος που ασφαλίζεστε, μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τα ασφάλιστρά σας!

Ένας από τους παράγοντες που λαμβάνουν υπόψιν οι ασφαλιστικές όταν δίνουν μια προσφορά ασφάλισης, είναι το μέρος που κινείται το όχημά σας.

Αν είστε στην επαρχία ή σε κάποιο χωριό, τότε είναι πολύ πιθανόν να έχετε αρκετά χαμηλότερα ασφάλιστρα απ΄ότι κάποιον που κινείται στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, αν έχετε κάποιο σπίτι στην επαρχία, φροντίστε να δηλώσετε αυτό ώστε να επωφεληθείτε από τα χαμηλότερα ασφάλιστρα στην ασφάλεια αυτοκινήτου!

 

 • Κάντε ανασκόπηση των καλύψεων και αφαιρέστε όσες δεν τις θέλετε

Αρκετές ασφαλιστικές μπορεί να σας γεμίσουν το ασφαλιστήριο με δεκάδες καλύψεις, που για εσάς να είναι άχρηστες.

Αν για παράδειγμα οδηγάτε ένα όχημα 10ετίας με αξία 5.000€, δεν αξίζει να έχετε μικτή ασφάλεια με ετήσιο κόστος 600€.

Έτσι μπορείτε να αφαιρέσετε τη μικτή ασφάλιση.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τη θραύση κρυστάλλων – ενώ απαραίτητη κάλυψη για ένα γερασμένο αυτοκίνητο είναι η οδική βοήθεια!

 

 • Εκπτώσεις ανάλογα τον αντικλεπτικό εξοπλισμό που έχετε

Μερικές εταιρείες θα σας προσφέρουν μια γενναιόδωρη έκπτωση στην ασφάλεια αυτοκινήτου, εφόσον έχετε αντικλεπτικά μέσα όπως συναγερμό ή παρακολούθηση με gps.

Κάθε αντικλεπτικό μέσο αυξάνει την προστασία έναντι των διαρρήξεων και των κλεφτών ενώ αντίθετα προστατεύει την περιουσία σας.

Σε μια τέτοια περίπτωση καλό είναι να μιλήσετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία, να ενημερώσετε για τον εξοπλισμό που έχετε και να λάβετε την αντίστοιχη προσφορά με τα μειωμένα κόμιστρα.

 

 • Αναλύστε τις ανάγκες σας στον ασφαλιστικό πράκτορα

Ο ασφαλιστικός πράκτορας ή το γραφείο που θα σας δώσει την ασφάλεια, είναι εδώ για να ακούσει τις ανάγκες σας.

Πείτε ακριβώς τι θέλετε και πόσα θέλετε να πληρώνετε και σίγουρα θα σας βρει μια ιδανική λύση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας.

Γνωρίζοντας ότι το κόστος απόκτησης και συντήρησης ενός αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα μεγάλο, γιατί να μην μειώσουμε όσα έξοδα μπορούμε;

Κάντε έξυπνες κινήσεις και σίγουρα θα βρείτε αρκετές ευκαιρίες για μειωμένα ασφάλιστρα στην ασφάλεια αυτοκινήτου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *